Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί Cookies. Παρακαλώ αποδεχθείτε τη χρήση τους!
google maps pin

Κλείσε ραντεβού

Μπανάνες και αβοκάντο για καλή καρδιά

 


Το κάλιο στη διατροφή φαίνεται πως προστατεύει ενάντια σε καρδιακές παθήσεις, ακόμη και στο θάνατο από αυτές, ενώ, αντιθέτως, η έλλειψή του οδηγεί σε αγγειακές επασβεστώσεις και σκλήρυνση αορτής.

 

Για πρώτη φορά, οι ερευνητές απέδειξαν ότι η μειωμένη πρόσληψη καλίου στη διατροφή, αυξάνει τον κίνδυνο για σκλήρυνση αορτής σε ποντίκια, κάτι που στον άνθρωπο μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις και θάνατο. Συν τοις άλλοις, έφτασαν στο συμπέρασμα ότι η αύξηση του καλίου από τη διατροφή μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των αγγειακών επασβεστώσεων και της αορτικής σκλήρυνσης, υπογραμμίζοντας τις επιδράσεις του καλίου και της έλλειψής του στη διατροφή.

 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμινγκχαμ σε ποντίκια και αποδείχτηκε ότι το μειωμένο κάλιο στη διατροφή τους οδήγησε σε αορτική σκλήρυνση, σε σύγκριση με ποντίκια με φυσιολογική λήψη καλίου. Οι ερευνητές βρήκαν, επίσης, ότι τα αυξημένα επίπεδα καλίου από τη διατροφή, μείωναν τα παραπάνω προβλήματα.

 

Τα ευρήματα αυτά έχουν μεγάλη δυναμική, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς δείχνουν τα οφέλη του επαρκούς καλίου στον οργανισμό. Για να εξασφαλίσετε κι εσείς ότι λαμβάνετε το κάλιο που χρειάζεται ο οργανισμός μας, καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως μπανάνες, σπανάκι, γλυκοπατάτα, αβοκάντο.

 


 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συμπληρωματικές θεραπείες ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ την ιατρική και ΔΕΝ την ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ. Κάποιες εναλλακτικές τεχνικές μπορούν να γίνουν παράλληλα με την αγωγή του γιατρού που ακολουθείτε ενώ κάποιες άλλες εναλλακτικές τεχνικές καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της θεραπευτικής αγωγής του γιατρού σας έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι ολοκληρωμένη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:previous Προηγούμενο | Επόμενο next