Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί Cookies. Παρακαλώ αποδεχθείτε τη χρήση τους!
google maps pin

Κλείσε ραντεβού

4 μασάζ για ημικρανίες και πονοκεφάλους (video)

Είτε κάνετε μασάζ στον εαυτό σας ή κάποιος άλλος κάνει μασάζ σε σας, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να επικεντρωθείτε στο μέρος όπου ο πόνος αρχίζει. Επίσης, θα πρέπει να κάνετε διάφορες κινήσεις για την κυκλοφορία, προκειμένου να μειωθεί ο πόνος.

Λαιμός και αιμοφόρα αγγεία

Ο πόνος στον τομέα αυτό συνήθως συμβαίνει λόγω της ακατάλληλης στάσης της κεφαλής ή λόγω στένωσης των αιμοφόρων αγγείων. Παρόλο που μπορείτε να κάνετε μασάζ στον εαυτό σας, για το συγκεκριμένο είναι καλύτερο και ευκολότερο αν έχετε κάποιον να σας βοηθήσει και να το εφαρμόσει. Για να δώσει αυτό το μασάζ τα αποτελέσματα που χρειάζεστε κινείστε σταθερά τα δάχτυλά σας από το κάτω μέρος του λαιμού σε όλη τη διαδρομή προς τη βάση του κρανίου. Στη συνέχεια, συνεχίστε να κάνετε μασάζ στο κεφάλι με κυκλικές κινήσεις.

Κρόταφοι

Μολονότι ο πονοκέφαλος εμφανίζεται συνήθως ακριβώς πάνω από τους κροτάφους, το μασάζ σε αυτές τις περιοχές μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες για τη θεραπεία των πονοκεφάλων που σχετίζονται με την ευαισθησία στο φως. Οι κινήσεις εδώ, σε αυτόν τον τομέα, θα πρέπει να είναι λίγο πιο μαλακές, πιο αργές και κυκλικές.

Πάνω από τα μάτια

Για αυτό το είδος του πόνου πάνω από τα μάτια, θα νιώσετε άμεση ανακούφιση πατώντας απλά τα σημεία γύρω από τη μύτη σας και τη βάση των φρυδιών σας. Αυτή η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη. Ως εκ τούτου, το μασάζ είναι απαραίτητο να είναι πολύ ήπιο. Θα πρέπει να πατήσετε τον πρησμένο κόμβο στη βάση των φρυδιών σας και να κινηθείτε ελαφρά προς την εξωτερική γωνία των ματιών σας.

Για την αντιμετώπιση του μετωπικού πονοκέφαλου

Εάν ο πόνος εξαπλώνεται μόνο στο μέτωπο, μπορείτε να το μειώσετε, χρησιμοποιώντας ακτινική κίνηση. Μετακινήστε τα δάχτυλά σας από τα φρύδια προς την κορυφή του μετώπου σας.

Ακολουθεί αναλυτικό video:

 Πηγή:diadrastika.com


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συμπληρωματικές θεραπείες ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ την ιατρική και ΔΕΝ την ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ. Κάποιες εναλλακτικές τεχνικές μπορούν να γίνουν παράλληλα με την αγωγή του γιατρού που ακολουθείτε ενώ κάποιες άλλες εναλλακτικές τεχνικές καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της θεραπευτικής αγωγής του γιατρού σας έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι ολοκληρωμένη.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:previous Προηγούμενο | Επόμενο next