Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί Cookies. Παρακαλώ αποδεχθείτε τη χρήση τους!
google maps pin

Κλείσε ραντεβού

Moon breathing

Πόσα και πόσα «τρικ» και τρόπους δεν έχουμε ακούσει ή ακόμα και υλοποιήσει για την αντιμετώπιση της αϋπνίας; Έχουν ή δεν έχουν αποτέλεσμα, όταν η αϋπνία… παραμονεύει είμαστε όλο αυτιά να ακούσουμε νέες φυσικές μεθόδους για την αντιμετώπισή της.

Έτσι, διαβάσαμε για το λεγόμενο «Moon Breathing», μια τεχνική αναπνοής η οποία υπόσχεται βελτίωση των ρυθμών της ζωής μας, αντιμετώπιση της αϋπνίας και απομάκρυνση όλων των κακών συνηθειών και σκέψεων που διαταράσσουν την ηρεμία μας.

Τα οφέλη του Moon Breathing

Αυτή η τεχνική αναπνοής απλά «αδειάζει» τον εγκέφαλό μας από όλες τις αγχωτικές σκέψεις της καθημερινότητας, οι οποίες δεν αφήνουν το μυαλό μας να ηρεμήσει.

Βασίζεται σε τεχνική αναπνοής που χρησιμοποιείται στη yoga. Τι κάνετε; Ουσιαστικά κλείνετε  το δεξί ρουθούνι και εισπνέετε από το αριστερό. Στη συνέχεια κλείνετε το αριστερό, έχοντας κρατήσει την αναπνοή σας και αμέσως μετά εκπνέετε  από το δεξί. Αυτή η διαδικασία αναπνοής, σύμφωνα με τους ειδικούς,  θα πρέπει να επαναληφθεί αρκετές φορές μέχρι να «αδειάσει» το κεφάλι σας από ανούσιες και αγχωτικές σκέψεις που έχετε μεταφέρει από το χώρο εργασίας ή του σπιτιού και σας έχουν στρεσάρει.

Πώς λειτουργεί

Αφού κάνουμε σωστά την τεχνική του Moon Breathing, η αριστερή πλευρά του σώματός μας που συνδέεται με το νευρικό μας σύστημα και εισπνέοντας μόνο από αυτή θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε και τελικά να κοιμηθούμε.

Grof, S. (2019). Psychology of the future: Lessons from modern consciousness research. Suny Press.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συμπληρωματικές θεραπείες ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ την ιατρική και ΔΕΝ την ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ. Κάποιες εναλλακτικές τεχνικές μπορούν να γίνουν παράλληλα με την αγωγή του γιατρού που ακολουθείτε ενώ κάποιες άλλες εναλλακτικές τεχνικές καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της θεραπευτικής αγωγής του γιατρού σας έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι ολοκληρωμένη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:previous Προηγούμενο | Επόμενο next