Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί Cookies. Παρακαλώ αποδεχθείτε τη χρήση τους!
google maps pin

Κλείσε ραντεβού

Θιβετιανό μασάζ της κοιλιάς

Είναι ένα σφαιρικό µασάζ που έχει σκοπό να αναζωογονήσει τα κυριότερα όργανα και να αποκαταστήσει την καλή λειτουργία του µεταβολισµού. Απευθύνεται κυρίως στα άτοµα που είναι καλά στην υγεία τους.


Περιλαµβάνει πάρα πολλές κινήσεις στην κοιλιά. Λόγω της δύναµης που ασκείτε στο σώµα, το θιβετιανό µασάζ της κοιλιάς είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τις πελάτισσες που είναι υπέρβαρες και µπορεί να συµπεριλαµβάνετε στις θεραπείες αδυνατίσµατος.Χάρη στις καταπραϋντικές και χαλαρωτικές του ιδιότητες, µπορεί να ενταχθεί στις υπηρεσίες spa, για ανάκτηση φόρµας και ευεξίας.

To Θιβετιανό µασάζ είναι βασισµένο στην ανατολική θεωρία του Tao-in, δηλαδή ότι ο άνθρωπος είναι ένα σύνολο και αποτελεί µέρος του σύµπαντος το οποίο και περιέχει. Εντάσσεται σε ότι τον περιβάλλει και ο κόσµος στον οποίο εντάσσεται συµµετέχει στη διαµόρφωσή του. Είναι ένα µε το σύνολο.
Τίποτα δε µπορεί να τους χωρίσει, χωρίς να προκαλέσει ανισορροπία, ή δυσαρµονία που ερµηνεύεται µε ασθένεια. Η ανατολική ιατρική, µε τη θεωρία του Tao, ψάχνει πάντα την προέλευση του προειδοποιητικού σηµαδιού, το οποίο ονοµάζουµε σύµπτωµα. Το θιβετιανό µασάζ στηρίζεται σε αυτή την αρχή, δεν ασχολείται µόνο µε ένα σύµπτωµα, αλλά µε όλο το σώµα και επίσης µε το ψυχοσωµατικό σύνολο.
Το ενεργειακό κέντρο του ανθρώπινου σώµατος βρίσκεται στον οµφαλό. Αν οι εντάσεις, οι ανησυχίες και οι διάφορες έννοιες συσσωρεύονται µέρα µε τη µέρα, µήνα µε το µήνα, χρόνο µε το χρόνο, δύσκολα αποβάλλονται. Γίνονται «συναισθηµατικά απόβλητα». Οι διαταραχές που προκαλούνται από τα συναισθηµατικά απόβλητα µπορούν να δηµιουργήσουν µπλοκάρισµα στα νεύρα, στα αγγεία του αίµατος, στα λεµφικά γάγγλια, που καταλήγει σε προοδευτικό φράξιµο όλης της ενεργειακής κυκλοφορίας. Έτσι η έκφραση «έχω σφιγµένο στοµάχι» φανερώνει τέλεια τις ανησυχίες και την αρνητική ενέργεια που συσσωρεύονται στο στοµάχι και στη σπλήνα. Οι Ταοϊστές ανακάλυψαν ότι η πλειοψηφία των παθήσεων θα µπορούσε να θεραπευτεί, αν οι κυριότερες τοξίνες και η αρνητική ενέργεια αποβάλλονταν από το σώµα. Ανέπτυξαν κυρίως την τέχνη του Chi Nei Tsang, για να ανακυκλώσουν και να µεταλλάξουν την αρνητική ενέργεια που µπλοκάρει τα εσωτερικά όργανα και προκαλεί την εµφάνιση «φωλεών» στο στοµάχι. Το θιβετιανό µασάζ της κοιλιάς εµπνέεται από τους Ταοϊστές.

∆εν είναι ένα απλό µασάζ, είναι µια πραγµατική περιποίηση πρόληψης για τον οργανισµό, ένα εξαιρετικό πρωτόκολλο ευεξίας που εφαρµόζεται στάδιο προς στάδιο, για την αναζωογόνηση του σώµατος συνολικά. Το θιβετιανό µασάζ περιλαµβάνει επίσης µασάζ των λεµφικών αγγείων. Η λεµφική κυκλοφορία και τα λεµφικά γάγγλια διεγείρονται. Έτσι το λεµφικό σύστηµα που έχει στόχο να θρέψει τα κύτταρα και να αποβάλλει τα απόβλητα από τη µια πλευρά και από την άλλη να παράγει τα σηµαντικά στοιχεία του ανοσολογικού συστήµατος, θα ενισχυθεί. Όλα τα συµπτώµατα που συνδέονται µε τις λεµφικές διαταραχές θα καταπολεµηθούν, όπως το πρησµένο στοµάχι, η κυτταρίτιδα,η κατακράτηση νερού ή η αίσθηση δυσφορίας στα κάτω µέλη, η παχυσαρκία, αλλά και οι αναπνευστικές δυσκολίες, η κούραση, οι πόνοι των αρθρώσεων ή οι ρευµατισµοί, επίσης προλαµβάνει τις µολυσµατικές παθήσεις.

Το θιβετιανό µασάζ περιλαµβάνει επίσης, ένα βαθύ µασάζ του εντέρου που θα βελτιώσει σηµαντικά την πέψη και θα καταπολεµήσει την δυσκοιλιότητα. Συµβάλλει και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίµατος. Τέλος µε τις κινήσεις του στις αρθρώσεις, στο λαιµό, στους ώµους, στη σπονδυλική στήλη και στους µυς που τη στηρίζουν το θιβετιανό µασάζ θα ανακουφίσει άµεσα και θα προσφέρει ευεξία.

Με τις ασκήσεις βαθιάς αναπνοής προσφέρει έντονη χαλάρωση και ιδιαίτερα των µυών, καθώς και προοδευτική µείωση όλων των εντάσεων.

 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συμπληρωματικές θεραπείες ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ την ιατρική και ΔΕΝ την ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ. Κάποιες εναλλακτικές τεχνικές μπορούν να γίνουν παράλληλα με την αγωγή του γιατρού που ακολουθείτε ενώ κάποιες άλλες εναλλακτικές τεχνικές καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της θεραπευτικής αγωγής του γιατρού σας έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι ολοκληρωμένη.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:previous Προηγούμενο | Επόμενο next