Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί Cookies. Παρακαλώ αποδεχθείτε τη χρήση τους!
google maps pin

Κλείσε ραντεβού

Μασάζ προσώπου

Θυμάμαι, ακόμα, όταν ήμουν μικρή, να κάθομαι δίπλα στον καθρέφτη του μπάνιου και να παρατηρώ τη βραδινή περιποίηση της μαμά μου, η οποία standard, περιελάμβανε μασάζ στο πόδι της χήνας  σχηματίζοντας με τα  ακροδάχτυλα της επαναλαμβανόμενα οχτάρια. Τότε, γέλαγα πολύ γιατί ούτε που μπορούσα να φανταστώ τι είναι οι ρυτίδες, η γήρανση και το στρες. Τώρα,  φυσικά, και αφού έχω απολαύσει δεκάδες φορές facial massage από ειδικούς σε διάφορα ινστιτούτα, δεν ξεχνώ ποτέ να αφιερώνω πέντε λεπτά από τον χρόνο μου σε ένα ευεργετικό μασάζ το οποίο δραστηριοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, απομακρύνει τις τοξίνες και τονώνει του μύες του προσώπου.

Παρακάτω θα σου περιγράψω τις κινήσεις που μπορείς να κάνεις και εσύ κάθε βράδυ στο πρόσωπο σου.


Πίστεψε με, ότι θα δεις μεγάλη διαφορά τόσο στην υφή και στην σφριγηλότητα όσο και στην λάμψη της επιδερμίδας. Για το μασάζ προσώπου το μόνο που χρειαστείς είναι ένα λαδάκι της αρεσκείας σου ή κάποιο άλλο που έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.


1. Καλό είναι τις πρώτες φορές, να κάνεις το μασάζ μπροστά σε ένα καθρέφτη και με τα μάτια ανοιχτά για να απομνημονεύσεις πιο γρήγορα τις κινήσεις.
2. Ζέστανε το λαδάκι στα χέρια και άπλωσε το με απαλές, κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο σου.
3. Τοποθέτησε τους δείκτες στην εσωτερική γωνία των φρυδιών σου και άρχισε να κάνεις κύκλους αρχικά γύρω από τα μάτια σου και μετά να ανεβαίνεις όλο και πιο πολύ προς τα πάνω μεγαλώνοντας κάθε φορά την περιμέτρου του κύκλου έτσι ώστε να καλύψεις όλη την επιφάνεια του προσώπου.
4. Στη συνέχεια ακούμπησε τους δείκτες στα μήλα του προσώπου και άρχισε και πάλι να κάνεις κυκλικές κινήσεις χωρίς όμως να τραβάς την επιδερμίδα. Συνέχισε τους κύκλους πηγαίνοντας προς τα έξω έτσι ώστε να νιώσεις ότι επηρεάζεται και η περιοχή των αυτιών σου.
5. Ακούμπησε τις παλάμες σου κάτω από τους κροτάφους και με μια απαλή κίνηση ανασήκωσε την επιδερμίδα σου. Επανέλαβε αυτή την κίνηση πέντε φορές.
6. Τοποθέτησε τους  αντίχειρες στις γωνίες των ρουθουνιών και τα υπόλοιπα δάχτυλα στο μέτωπο σας. Στη συνέχεια και αφού τα υπόλοιπα δάχτυλα είναι σταθερά στο μέτωπο, άρχισε να σύρεις απαλά τους αντίχειρες από τα ρουθούνια προς τα αυτιά. Επανάλαβε την διαδικασία ξεκινώντας λίγο πιο μακριά από τη μύτη και άλλη μια φορά λίγο ακόμα πιο μακριά από το δεύτερο σημείο.
7. Τσίμπησε ελαφρώς και με τα δυο σου χέρια τα σημεία που βρίσκονται στις εσωτερικές γωνίες των φρυδιών σας. Αυτό, βοηθά στο να απομακρυνθεί η ένταση στο σημείο αυτό που είθισται να συσσωρεύεται.
8. Ακούμπησε τους δείκτες στο κέντρο του μεσόφρυου και άρχισε να τους σύρεις πάνω από τα φρύδια τραβώντας απαλά την επιδερμίδα που συνήθως δημιουργούνται οι ρυτίδες συνοφρύωσης.
9. Πίεσε τη μύτη σου προς τα πάνω με τον μέσο για είκοσι δευτερόλεπτα. Πριν αφήσεις το δάχτυλο σου, τράβηξε με τον δείκτη προς τα κάτω την περιοχή πάνω από τα χείλη σου. Επανέλαβε τη διαδικασία τρεις φορές.
10. Με τους μέσους ξεκίνησε να κάνεις κυκλικές κινήσεις δεξιά και αριστερά από το κόκαλο της μύτης σου ξεκινώντας από κάτω και πλησιάζοντας προοδευτικά τα μάτια.
11. Με το πίσω μέρος από τις παλάμες σου άρχισε να κάνεις απαλά χτυπήματα στη περιοχή κάτω από πηγούνι εναλλάσσοντας τα χέρια σου.

20110815093246 I Gorgeous skin

12. Τελείωσε το μασάζ προσώπου, γέρνωντας το κεφάλι σου προς τα πίσω και αρχίζοντας να τραβάς πολύ απαλά την επιδερμίδα από το στέρνο μέχρι την άκρη του πηγουνιού. Μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία τέσσερις φορές εναλλάσσοντας τα χέρια.

 

 

 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συμπληρωματικές θεραπείες ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ την ιατρική και ΔΕΝ την ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ. Κάποιες εναλλακτικές τεχνικές μπορούν να γίνουν παράλληλα με την αγωγή του γιατρού που ακολουθείτε ενώ κάποιες άλλες εναλλακτικές τεχνικές καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της θεραπευτικής αγωγής του γιατρού σας έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι ολοκληρωμένη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:previous Προηγούμενο | Επόμενο next