Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί Cookies. Παρακαλώ αποδεχθείτε τη χρήση τους!
google maps pin

Κλείσε ραντεβού

Μασάζ εναντίον σκλήρυνσης κατά πλάκας

Πολύτιμο εργαλείο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης ή σκλήρυνσης κατά πλάκας (ΣΚΠ) αποδεικνύεται το μασάζ

Μπορεί να μη θεραπεύει την πάθηση, αλλά βοηθάει στην απαλλαγή από τους μυϊκούς σπασμούς, στη βελτίωση της κυκλοφορίας, στη μείωση του πόνου και του άγχους, που συνοδεύουν τη ΣΚΠ. Αλλωστε, το μασάζ χρησιμοποιείται γενεές τώρα για τη βελτίωση της υγείας, χάρη στις αγχολυτικές του ιδιότητες. Ερευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Νευρολογία» έδειξε πως ασθενείς, που έκαναν θεραπείες για τη διαχείριση του στρες για έξι μήνες, μείωσαν τις πιθανότητες εκδήλωσης εγκεφαλικής νόσου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μασάζ βελτιώνει τη διάθεση και την ποιότητα ζωής στους ασθενείς με ΣΚΠ, ενώ προτείνονται τα μασάζ σουηδικού τύπου, όπου εφαρμόζεται ελαφριά πίεση και μεγάλες κινήσεις. Αλλά και μια πρακτική (acupressure) που συνδυάζει τις αρχές του βελονισμού με την άσκηση πίεσης στα σωστά σημεία, χωρίς βελόνες, όπως η ρεφλεξολογία, φαίνεται πως βοηθάει, αντίστοιχα. Ωστόσο, οι προσδοκίες των ασθενών πρέπει να είναι ρεαλιστικές, καθώς το μασάζ δεν μπορεί να αντικαταστήσει άλλους τύπους πιο ενεργούς φυσιοθεραπείας, τονίζει ο φυσιοθεραπευτής του Νοσοκομείου του Τορόντο «Αγ. Μιχαήλ», Αγγελος Παπαχρήστος.

 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συμπληρωματικές θεραπείες ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ την ιατρική και ΔΕΝ την ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ. Κάποιες εναλλακτικές τεχνικές μπορούν να γίνουν παράλληλα με την αγωγή του γιατρού που ακολουθείτε ενώ κάποιες άλλες εναλλακτικές τεχνικές καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της θεραπευτικής αγωγής του γιατρού σας έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι ολοκληρωμένη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:previous Προηγούμενο | Επόμενο next