Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί Cookies. Παρακαλώ αποδεχθείτε τη χρήση τους!
google maps pin

Κλείσε ραντεβού

Υπενθύμιση ευεξίας: Σημασία της αφή

Από μια χειραψία σε μια μακρά αγκαλιά έως ένα θεραπευτικό μασάζ, η αφή είναι κάτι περισσότερο από μια έκφραση αγάπης. Είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για την ενίσχυση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Εδώ στο Animus massage, δεν πιστεύουμε ότι η θεραπεία μασάζ είναι πολυτέλεια . Πιστεύουμε ότι η θεραπεία μασάζ είναι αναγκαιότητα 

Υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ του δέρματος και του εγκεφάλου. Το μασάζ όχι μόνο απελευθερώνει τις εντάσεις στο σώμα, αλλά τροφοδοτεί την ανάγκη του σώματος για φυσική αφή. 

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρία μασάζ, ενώ ο θεραπευτής εργάζεται μέσω κόμπων και σφιχτών μυών, επικοινωνεί επίσης με το νευρικό σας σύστημα μέσω της φυσικής αφής. 

Η θεραπεία μασάζ έχει βρεθεί ότι μειώνει τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο, το άγχος και την κατάθλιψη. Έχετε παρατηρήσει βελτίωση στη διάθεσή σας μετά από ένα μασάζ; Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας μασάζ, απελευθερώνονται ενδορφίνες στις οποίες ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται θετικά με τη μορφή αίσθησης χαρούμενου, ήρεμου και φροντισμένου. 

Field, T. (2019). Social touch, CT touch and massage therapy: A narrative review. Developmental Review51, 123-145.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συμπληρωματικές θεραπείες ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ την ιατρική και ΔΕΝ την ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ. Κάποιες εναλλακτικές τεχνικές μπορούν να γίνουν παράλληλα με την αγωγή του γιατρού που ακολουθείτε ενώ κάποιες άλλες εναλλακτικές τεχνικές καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της θεραπευτικής αγωγής του γιατρού σας έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι ολοκληρωμένη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:previous Προηγούμενο | Επόμενο next