Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί Cookies. Παρακαλώ αποδεχθείτε τη χρήση τους!
google maps pin

Κλείσε ραντεβού

Ζεστό ή κρύο ντούζ;

Αποτελεί μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας, όμως, ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού, ο χρόνος που περνάς κάτω από το ντους μπορεί να σου προσφέρει διαφορετικά οφέλη. Να, λοιπόν, πώς το ζεστό ή το κρύο μπάνιο επηρεάζουν την υγεία σου:

 

Μερικοί το προτιμούν καυτό

 

-Το ζεστό νερό βοηθά να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος με αποτέλεσμα τον βαθύ καθαρισμό τους. Ωστόσο, καλό είναι να ακολουθείται από κρύο νερό ώστε στη συνέχεια οι ανοιχτοί πόροι να κλείσουν σφραγίζοντας έξω από αυτούς ρύπους και λιπαρότητα.

-Ανακουφίζει από την ένταση και χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα. Αν, για παράδειγμα, ήσουν όλη μέρα στο γραφείο και νιώθεις τον αυχένα και την πλάτη σου σφιγμένα, ρίξε ζεστό νερό στο σημείο και κάνε ελαφρύ μασάζ.

-Συμβάλλει στην αποβολή του άγχους και την ψυχική υγεία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, όπως έχουν δείξει έρευνες, ένα ζεστό μπάνιο αυξάνει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της ορμόνης που είναι γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης» (μια από τις δύο σημαντικότερες ορμόνες της γαλουχίας αλλά και του τοκετού, που παράλληλα επιδρά σε λειτουργίες του εγκεφάλου συμβάλλοντας σε συναισθηματικές αντιδράσεις που αφορούν την εμπιστοσύνη, την ψυχολογική σταθερότητα και την ψυχική ηρεμία).

 

Μερικοί το προτιμούν κρύο

 

- Το κρύο νερό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Ο οργανισμός αντιδρά σε αυτό αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς τα όργανα του σώματος προκειμένου να τα προφυλάξει από το κρύο. Έτσι, ενισχύεται η γενικότερη υγεία της καρδιάς.

-Παράλληλα, καθώς το σώμα αυξάνει τη συνολική πρόσληψη οξυγόνου προκειμένου να κρατηθεί ζεστό, ο οργανισμός μας ξυπνάει. Έτσι, αυξάνεται και η πνευματική εγρήγορση -κάτι που τελικά θα έχει ως αποτέλεσμα να νιώθεις γεμάτη ενέργεια. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το πρωινό σου ξύπνημα.

-Διατηρεί το δέρμα υγιές και ελαστικό. Το κρύο νερό συσφίγγει τους πόρους της επιδερμίδας και προστατεύει το δέρμα από την ξηρότητα αλλά και από την υπερβολική λιπαρότητα που κλείνεται μέσα στους πόρους.

- Το ζεστό νερό μπορεί να χαλαρώνει τους μύες, ωστόσο το κρύο έχει την ιδιότητα να λειτουργεί θεραπευτικά μετά την καταπόνησή τους – για παράδειγμα μετά από μια σκληρή προπόνηση.

 

www.dutchesss.queen.gr

 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συμπληρωματικές θεραπείες ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ την ιατρική και ΔΕΝ την ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ. Κάποιες εναλλακτικές τεχνικές μπορούν να γίνουν παράλληλα με την αγωγή του γιατρού που ακολουθείτε ενώ κάποιες άλλες εναλλακτικές τεχνικές καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της θεραπευτικής αγωγής του γιατρού σας έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι ολοκληρωμένη.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:previous Προηγούμενο |