Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί Cookies. Παρακαλώ αποδεχθείτε τη χρήση τους!
google maps pin

Κλείσε ραντεβού

Thai animus

 

 

 

Η αρχαία παραδοσιακή Ταϋλανδέζικη μάλαξη είναι τεχνική με πιέσεις (πιεσοθεραπεία) και εφαρμογή παθητικών διατάσεων.

 

Ας δούμε, πώς ακριβώς εφαρμόζεται αυτή η θεραπεία:

  • Tα δάχτυλα πιέζουν συγκεκριμένα σημεία του σώματος για να προσφέρουν ανακούφιση από τους πόνους, τη δυσκαμψία, την ένταση, την κούραση και τα συμπτώματα ασθένειας.
  • H πίεση ασκείται σε συγκεκριμένα σημεία πάνω στο δέρμα και το μυϊκό σύστημα.
  • Τα νεύρα πονάνε και δυσφορούν αν η ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα εμποδίζεται για κάποιο λόγο.
  • Η πίεση συχνά προκαλεί αρχικά πόνο στον «δέκτη», αλλά τελικά επαναφέρει τη φυσιολογική κυκλοφορία της ενέργειας μέσα στο σώμα και ο «δέκτης» ανακουφίζεται από οποιαδήποτε δυσάρεστα συμπτώματα.
  • Τα σημεία πίεσης εντοπίζονται κατά μήκος των «μεσημβρινών», δηλαδή των καναλιών μέσα από τα οποία κυλά η ενέργεια του σώματος. Αυτά τα κανάλια είναι αόρατα, αλλά σύμφωνα με την ανατολική φιλοσοφία υπάρχουν και καθορίζονται με την ίδια ακρίβεια, όπως τα νεύρα.

Στην πραγματικότητα ο «δέκτης», αισθάνεται ένα κύμα ενέργειας να κυλάει μέσα από αυτές τις γραμμές, καθώς ο θεραπευτής τις πιέζει. Οι ίδιοι «μεσημβρινοί» περνούν μέσα από πολλά μέρη του σώματος και συνδέουν τα ζωτικά όργανα, πράγμα που εξηγεί και γιατί είναι αποτελεσματική η πίεση ενός σημείου που βρίσκεται μακριά από την εστία του πόνου.

Η ταϋλανδέζικη μάλαξη, όπως και ο βελονισμός, όταν γίνεται επιδέξια, μπορεί να ανακουφίσει πολλά είδη χρόνιων παθήσεων και πόνων. Θεωρητικά είναι καλύτερα να μη χρησιμοποιούμε το tai massage για την ίαση ασθενειών, αλλά για τη διατήρηση της υγείας και της ζωτικότητας μας, για να βελτιώσουμε τη λειτουργικότητα των εσωτερικών οργάνων μας και να ξεμπλοκάρουμε τη ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα μας (σημεία πίεσης).

Η μάλαξη αυτή στηρίζεται στις πιέσεις κατά μήκος των ενεργειακών γραμμών του σώματος αλλά και στις παθητικές διατάσεις, γι’ αυτό το λόγο πολλοί την αποκαλούν και ως Thai Yoga Massage. Βοηθά το σώμα να απελευθερώσει τις νευρομυικές εντάσεις και να ενεργοποιήσει το λεμφικό και κυκλοφοριακό σύστημα του οργανισμού.

Εξισορροπεί τις ενέργειες του σώματος (γιν –γιανγκ) και δημιουργείται ένας υπέροχος συντονισμός με τον θεραπευτή μέσω των ταυτόχρονων αναπνοών. Η μάλαξη αυτή σε αντίθεση με τις υπόλοιπες γίνεται πάνω σε στρώμα στο πάτωμα, δεν χρησιμοποιούνται λάδια, ενώ ο θεραπευόμενος είναι ντυμένος με άνετα ρούχα.

 

 

Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε την Σάουνα ή Υδρομασάζ πριν από κάθε θεραπεία για καλύτερα αποτελέσματα!

Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορείτε να χαλαρώστε στον χώρο χαλάρωσης απολαμβάνοντας το τσάι που σας προσφέρουμε.


Σε όλες τις θεραπείες χρησιμοποιούμε αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο!
Σας παρέχουμε μπουρνούζι, παντόφλες, πετσέτες και εσώρουχο μιας χρήσης.

 

spa animus massage

Κέντρο μασάζ σπα στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο | Επόμενο